Tropikal - Farklı Meyveler

1. Rambutan

Şekli şemalı bir acayip, üzerindeki tüyler iç gıcıklayıcı olan rambutanın sert kabuğunu soyarsanız altından inci gibi meyve çıkar. Çekinmeden soyunuz. Dikenleri yumuşaktır, batmaz; tadı leziz, aroması ise nefistir.



2. Mangosteen

Görünüşüne bakıp aldanılmaması gereken muhteşem bir meyvedir mangosteen. Kahverengi-bordo sert kabuğunu açtığınızda içinden bir hazine çıkar. Kremamsı, tatlı, aromalı, yumuşacık bu meyve ağzınızın içinde eriyip giderken; hayatınız mangosteen'den önce ve sonra olarak ikiye ayrılacaktır.


3. Dragon Fruit

Ağacı kaktüsgillerden olanın, meyvesi böyle olur dedirtir. Adını ejderden alması da sizi korkutmasın, zırhlı görünümüne rağmen tadı çok hafiftir. Yumuşacık, beyaz meyvesinin üzerinde çok sayıda çekirdek ile kaplıdır, sanırsınız ki çörek otu serpmişler.


4. Star Fruit

Bir varmış, bir yokmuş, gökyüzünden meyve düşmüş ise o kesin bu meyvedir. Zira enlemesine keserseniz, yıldız şeklinde dilimleriniz olur. Estetik güzelliği bir yana, hem çıtır, hem de tatlıdır. 


5. Passion Fruit

Bir meyveye bu adın verilmesi elbette tesadüf olamaz. Tadını, kokusunu, aromasını Eros'tan almış olsa gerek ki ilk yiyişte aşka düşmemek elde değildir. 

Hiç yorum yok

10 Şaşırtıcı Bilgi

700’den Fazla Dil Konuşuluyor Resmi dil Bahasa Endonezya fakat takımadalarda 700’den fazla dil ve lehçe konuşuluyor. Sadece Papua şehrin...

Blogger tarafından desteklenmektedir.