Endonezya gezilecek yerler 📌

BALİ

Bali’nin en güzel kumsalları olarak nitelendirilen Kuta, Sanur ve Seminyak, sörf yapmaya elverişli yapıları ve çılgın partilerin yaşandığı eğlence mekanlarıyla tatil için bölgeye gelenlerin en çok tercih ettiği turizm cennetlerinden. Endonezya’da kültür ve sanat denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan Ubud, el emeği eserlerin bulunduğu yerel pazarları, organik yiyeceklerin ve sağlıklı içeceklerin satıldığı dükkanlarıyla Bali’nin sevilen adreslerinden.Gili Air, Gili Meno ve Gili Trawangan isimli üç adadan meydana gelen Gili Adaları, berrak suları, zengin sualtı yaşamına sahip dalış noktaları ve el değmemiş doğasıyla Endonezya’nın görülmeye değer yerlerinin başında geliyor.
YOGYAKARTA - JOGJA 
Java kültürünü keşfetmek isteyenleri ağırlayan Yogyakarta, Orta Java bölgesinde konumlanan bir şehir. Yogyakarta’ya gittiğinizde kendinizi eşsiz müziğin ve dansın kollarına bırakıp, eğlenmenin tadını çıkarın. UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan ve 2 bin 500 metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük Budist tapınağı olan Borobudur Tapınağı ile ülkenin en ünlü turizm adreslerinden. Bu büyüleyici tapınak, Yogyakarta şehrinde yer alıyor.
Volkanik bir bölgede yer alan Gunung Bromo (Bromo Dağı), muhteşem manzarası ve trekking meraklılarının hayallerini süsleyen yürüyüş rotalarıyla nefes kesen bir güzelliğe sahip.
Günümüzden yaklaşık 900 bin yıl önce yaşanan volkanik patlamalar sonucu meydana geldiği bilinen Danau Toba (Toba Gölü), 1139 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Enfes manzarasıyla bölgenin popüler doğa harikalarından olan göl, yaklaşık 505 metre derinliğe sahip.

Hiç yorum yok

10 Şaşırtıcı Bilgi

700’den Fazla Dil Konuşuluyor Resmi dil Bahasa Endonezya fakat takımadalarda 700’den fazla dil ve lehçe konuşuluyor. Sadece Papua şehrin...

Blogger tarafından desteklenmektedir.