10 Şaşırtıcı Bilgi

700’den Fazla Dil Konuşuluyor

Resmi dil Bahasa Endonezya fakat takımadalarda 700’den fazla dil ve lehçe konuşuluyor. Sadece Papua şehrinde 270’in üzerinde konuşulan lehçe var. En çok konuşulan ikinci dil ise Javanese dili.

Dünyanın En Vahşi Orangutanları da Burada Bulunuyor

Endonezya’nın Sumatra ve Borneo bölgelerinde dünyanın en vahşi orangutanları yaşıyor. Bir turist olarak bu orangutanları görmek isterseniz Sumatra bölgesindeki Bukit Lawang Köyü yakınında bulunan Gunung Leuser Ulusal Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Dünyanın En Kalabalık Dördüncü Ülkesi

Çin, Hindistan ve ABD’den sonra dünyanın nüfus bakımından en kalabalık dördüncü ülkesi Endonezya’dır. Her ne kadar giden göç oranı bir hayli fazla olsa da, yine de bu durum değişmiyor. 1971-2010 yılları arasında Endonezya’nın nüfusu son 40 yılda tam olarak 2 katına çıkmış.

Çok Fazla Dini İnanç Mevcut

Endonezya, dünyanın en kalabalık İslam ülkesi olarak biliniyor. Ancak aslında durum bilindiğinden biraz farklı. Dini inançlar adadan adaya farklılıklar gösteriyor diyebiliriz. Geçmiş yıllarda Endonezya’daki çok sayıda ada ve köy misyonerler tarafından ziyaret edilerek Hristiyan inancına dönüştürülmüş. Daha doğrusu eskiden kalma batıl inançlar Hristiyanlık ile harmanlandı demek daha doğru. Ülkede tek istisna Bali; ağırlıklı Hindu inancının yaygın olduğunu gözlemleyebiliriz burada.

Dünyanın En Büyük Ada Ülkesi

Dünyanın en büyük ada ülkesi olarak bilinen Endonezya, sahip olduğu topraklarıyla dünyanın en büyük 14. ülkesi olma özelliği taşıyor aynı zamanda. Bu da günümüzde çok az kişi tarafından bilinen ilginç gerçeklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Endonezya’ya Bağlı Kaç Ada Olduğu Bilinmiyor

Evet, Endonezya binlerce adadan oluşan bir ülke fakat hiç kimse tam olarak kaç adet adadan oluştuğu konusunda hemfikir değil. Bazı adalar düşük gelgitlerle görünür hale geliyor. Şu an için Endonezya hükümeti 17.504 ada olduğunu iddia etmekte ancak şimdiye kadar yapılan araştırmalar neticesinde bu adalardan yalnızca 13.466 tanesi bulunmuş. 

Bali’nin Bilinmeyen Özelliği

Endonezya’da çok fazla ada olmasına rağmen Bali, bu adaların en ünlüsü. Aslında Bali, adalar merkezi olarak kabul ediliyor ve Endonezya’daki diğer adaları keşfetmek için harika bir başlangıç noktası. Daha uzak yerleri keşfetmek istediğinizde Bali’yi tercih edebiliyorsunuz fakat bu özelliği bilinmediğinden turistler burada adeta köşe kapmaca oynuyor.

Volkanik Bir Bölge

Endonezya’da geçmişten bugüne patlayan 127 aktif volkan tespit edilmiş. Hatta turistlerin bol olduğu Bali’deki Gunung Agung volkanı 2017 ve 2018’de hareketlendiğinde çok sayıda insanın yüreği ağzına gelmişti. Dünyanın en büyük volkanik gölü olan Toba Gölü de ülke sınırları içerisinde yer alıyor.

Komodo Ejderine Ev Sahipliği Yapan Tek Ülke

Komodo ejderini vahşi doğasında görebileceğiniz tek ülke Endonezya. Bu ejderha cinsi hayvanı Endonezya’da görebileceğiniz en popüler iki yer ise Rinca Adası ve Komodo Adası. Milli park korucularına ve ada yerlilerine zaman zaman saldırabilen Komodo Ejderi, salgıladığı zehirli tükürükleri ile dünyanın en tehlikeli hayvanları arasında gösteriliyor.

Hiç yorum yok

10 Şaşırtıcı Bilgi

700’den Fazla Dil Konuşuluyor Resmi dil Bahasa Endonezya fakat takımadalarda 700’den fazla dil ve lehçe konuşuluyor. Sadece Papua şehrin...

Blogger tarafından desteklenmektedir.